Симаптично планинско катче со импресивен поглед во најсеверниот град во Норвешка

Хамерфест е најсеверниот норвешки град кој за планинарските авантуристи нуди можност за одмор и уживање во симпатична планинска колиба со импресивна глетка.

Колибата е дизајнирана од компанијата Spinn Arkitekter. Изработена е од 77 дрвени компоненти кои се споени заедно. Во неа планинарите можат да се згреат, да си подготват нешто за јадење и да уживаат во погледот, како и во играта на поларната светлина.