Ѕирнете во професионалното CV од Илон Маск

Кога ќе се спомене влијателна личност со врвни технолошки иновации и достигнувања од планетарен калибар, како што е Илон Маск, при споменување на неговото професионално Curriculum Vitae, сигурно многумина очекуваат неколку страници исполнети со импресивни работни искуства и позиции.

Но, ако ги прашате експертите за професионално креирање на CV од Novoresume, тие ќе ви кажат нешто сосема спротивно. Фраерите за јаки CV-а се убедени дека квалитетно конципираното и срочено CV треба да биде конкретно, јасно и не многу обемно.

За да го докажат тоа, решиле да создадат едно такво CV врз основа на импресивната кариера на технолошкиот могул Илон Маск, претставена во една страница.