Си купил сопруга за 3.300 евра – го „зафркнале“, му подметнале помлада

Договорените бракови за пари меѓу албанското население си имаат долга историја, но приказната за купената невеста од Реџеп Кастрати е малку понеобична од сето таа востановена традиција.

Реџеп Кастрати кој живее во село во близина на Призрен, кога наполнил 61 година, решил повторно да се жени. Како што изјавил за локалните медиуми за идната сопруга платил дури 3.300 евра.

Сепак, иако очекувал жена од 35 години, му довеле девојка од 19.

Сите негови ќерки се омажени и тој има повеќе од 50 внуци. Тој со првата сопруга, која починала во 2000 година има 12 ќерки. Првиот син го добил после 14 ќерки, со сопругата Валентина, и му го дале името Дијамант.