Револуција во габаритниот транспорт: Прва комерцијална достава со камион без возач


Каде ќе биде најинтересно викендов!? ↓↓↓


Првата комерцијална достава со камион без возач е извршена во САД.

2-11-otto-avtonomen-transport1

Камионот целосно автономно, без човечка интервенција, изврши достава на релација долга околу 190 километри, од Форт Колинс до Денвер. Сепак, возачот од просторот за спиење го надгледувал движењето на камионот.

2-11-otto-avtonomen-transport

Компанијата Otto разви технологија на автономно возење, за да им овозможи на возачите одмор за време на долгите заморни релации и сметаат дека со помош на нивниот систем ќе може да се продолжи работното време на возачите, без да се загрозува безбедноста.

2-11-otto-avtonomen-transport3