Првиот МекДоналдс во Москва – погледнете како реагираа Русите на тоа (видео)

Политика си е политика, Студена војна си е Студена војна. Ама маркетинг, и тоа јак, во комбинација со човечка љубопитност е сериозно моќна комбинација. Првиот МекДоналдс во Москва, отворен 1990 година. Погледнете како Русите чекаат за БигМек и други производи од популарниот ланец ресторани за брза храна. Редот има километарска должина.