Приказната на II-4 од ОУ „Климент Охридски“ од Битола за борбата со дијабетесот – ќе ве трогне до солзи


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Ова видео е прозвод на големата љубов и поддршка кон соученички на децата кои учат во II-4 одделени од битолското основно училиште „Климент Охридски“ кои се борат со Дијабтесот тип 1. Во нивната борба е вклучено цело II-4 одделение, заедно со нивната наставничка -Весна Аврамовска Димитровска. Ние признаваме дека позитивно не трогна до солзи. И ни ги врати надежта и вербата во подобра и похумана младина, за подобра и поубава иднина.