При брзина од 80 км/час префрли во рикверц – погледнете што се случи (снимка)


Дерби викенд: Ел Класико, дерби на Италија и битка за Рим! ↓↓↓AutoVLog продолжува со тестови кои даваат одговори на прашањата кои некои не сакаат ниту гласно да ги постават. Во најновиот тест, камионетот на Форд повторно е на проба. Ќе вози околу 80 km/h, но овој пат со вклучен погон на сите тркала, а потоа возачот ќе се обиде да тргне во рикверц.

Зад каналот на YouTube стои Мајкл Ваим, а нешто слично веќе пробал додека возел автомобил со автоматски менувач. Истото го пробал и кај Ренџерот, а неговиот менувач ја завршил работата и тркалата веднаш почнале да се вртат во друга насока откако се ослободила спојката.

Конечниот тест, сепак, вклучува намалување, а камионетот се движи со брзина од 72 km/h. Менувачот сепак се префрли, но спојката го даде своето.

Ова не е единствената тортура низ која морал да помине стариот камионет на Форд „во име на науката“, па возел на ред бул, текила и вотка, а најверојатно и во иднина ќе добие задачи на кои никој нема да му завидува.