Предупредување од психолозите – овој тип на жени се склони кон секс

тип на жени

Не е важно дали е природна или не, но жените со ваква боја на коса имаат повеќе партнери од останатите.

Универзитет од Хамбург детално ги испитувал жените и нивниот сексуален живот, потоа ги споредиле резултатите со нивната боја на коса.

Студијата од професор Вернер Хабемел, покажува дека црвенокосите жени имаат сексуални односи почесто од бринети, плавуши и црнки. И не само тоа.

„Сексуалниот живот на жените со црвена коса е прилично активен во споредба со останатите. Многу почесто се сексаат и имаат повеќе партнери од просечниот број“, изјавува д-р Хабемел. И вели дека дали бојата на коса е природна или жената ја исфарбала, не игра голема улога.

„Дури и жените во долги врски, ако ја обојат косата во црвена им даваат до знак на партнерите дека сакаат нешто повеќе. Не се задоволни, па можеби ќе посакаат и нов партнер“, изјавува психологот.