Практикувате спонтан секс? Ова се придобивките!

Сексот секогаш треба да биде возбудлив, да нè тера да бидеме подобри, да провоцираме и да предизвикуваме.

Потрудете се да бидете спонатани и да иницирате секс. Не претерувајте, но сепак направете некој гест за да го разбудите партнерот, бидејќи спонтаниот секс има големи придобивки!

Одржува искра во односите

Во зафатениот секојдневен живот честопати се стремиме да го игнорираме значењето на физичката интимност со партнерот. Спонтаниот секс помага да ја задржите љубовта меѓу вас и ќе ве натера да размислите за овие возбудливи часови подоцна.

Ова е промена од вообичаената сексуална пракса

Бавниот, долготраен и сензуален секс е прекрасен, но шармот што најбрзиот го има дефинитивно е незаменлива. Всушност, понекогаш ванилата е единствениот сладолед што го сакаме. Земете го!

Интересно е да знаете дека можете да го направите во секое време

Замислете дека во некој вид на околности можете да го видите вашиот партнер во текот работниот ден и само кога најмалку очекува ќе се занесете во интимни милувања. Спонтаниот секс за време на работниот ден звучи забавно, нели?

Го намалува стресот

Една од бројните придобивки од редовното практикување на секс е тоа што ни помага да го намалиме нивото на стрес. И како да спонтано олеснување на стресот?

Ќе ја оживее вашата врска

Секоја љубовна врска поминува низ серија подеми и падови, така што двата партнери не треба да бидат препуштени на рутината. Неочекуваниот спонтан секс е најдобриот начин за заживување на вашите врски, за повторно да се откриеме. Повторно радувајте се на својата љубов!

Ќе станете поуспешни, креативни

Сексот може да ве направи покреативен и посамоуверен. Врвот на креативноста обично се зголемува кога сексот е со оној што го сакате. Покрај тоа, луѓето кои уживаат во интимни милувања наутро, докажано е дека повеќе сакаат да работат, постигнуваат повеќе успех во бизнисот. Затоа, следниот пат кога ќе имате деловна средба, прво препуштете се на спонтаниот секс.

Ви помага да спиете добро

Неочекувано и спонтано пред спиење, зошто да не? Ако сакате вашето тело да синтетизира неколку “добри” хормони за да ви помогне подобро да заспиете, имајте спонтан секс.