Пиво кое буди југоносталгија – кој се сеќава на оваа реклама?

Оние кои растеле и осозреале во времето на бивша Југославија, сигурно паметат колку биле горди и среќни што имале квалитетни домашни производи чиј квалитет бил прочуени и пошироко од земјите на СФРЈ.

Домашното производство тогаш било во полн ек, а производите од тој период на сите тогашни генерации им будат убави спомени. Таков веројатно случајот и со оваа реклама за своевремено најголемата пивара во Југославија – Белградската индустрија за пиво.

Добриот глас за ова пиво се слушал надалеку.