Знаци кои покажуваат дека сте совршено здрави!


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


Oва се неколку знаци кои укажуваат на добро здравје. Доколку се пронајдувате во текстот подолу немате простор за грижа. 

Имате редовна столица
Редовното одење по голема нужда е многу важно за здравјето на целиот организам, а на тој начин ги елиминирате токсините и го спречувате нивното ширење.

Чиста урина
Ако пиете доволно вода и се грижете за правилна хидратација на организмот, урниата ќе биде светло жолта и прозирна, што е најдобар знак дека бумбрезите во се во ред.

Редовна менструација
Што се однесува до женското репродуктивно здраве, најдоброто мерило за здравјето кое можете да го забележете е редовната менструација.

Кожата е чиста
Лоштиот тен и акните се знак за хормоналниот дисбаланс и тоа не смеете да го игнорирате.

Доволно се движите
Иако се вели дека е најдобро да се движете што повеќе, за одржувањето на здравјето не е неопходно да вежбате интензивно. Доколку имате секојдневна активност, тогаш и вашето здравје ќе биде добро.

Јадете мудро
Мудро не значи дека треба да бидете на некоја дијета или да се храните со здрави намирници, бидејќи ако најдете баланс помеѓу здравата и нездравата храна тогаш здравјето нема да ви биде нарушено.

Спиете спокојно
Количината и квалитет на сонот се пресудни за здравјето на организмот, па ако на тоа поле не воочувате проблеми и не се будите ноќе, тогаш здравјето ви е супер.