Пеколен „карамбол“ – судир на 18 автомобили на култната трка „Дејтона 500“

Ваков пеколен судар на автомобили за време на една автомобилска трка одамна не е посведочен на ваквите натпреварувања ширум светот. За среќа, истиот помина без повредени возачи.

„Дејтона 500“ е најголемата трка на НАСКАР, а по само 10 извозени кругови на оваа трка, од вкупно 200 колку што се возат, настана вистински хаос на патеката.

Автомобилите почнаа да фаќаат ритам на трката, кога автомобилот на Тојота , што го возеше Мет Ди Бенедето, наеднаш почна неконтролирано да се врти, а во него удрија уште 17 автомобили .