Живот

Одговор на прашањето кое мачи многу дами: Со оваа поза оргазмот е загарантиран

Сексуалната терапевтка доктор Лори Бакли одговори на едно од најчестите и најважни прашања во секосот: која поза и овозможува на жената да доживее оргазам?

Бакли смета дека називот Г точка е многу збонувачки, бидејќи не станува збор за точка, туку за едно подрачје во вагината, па ги советува паровите да се обидат да дојдат до тоа подрачје за да дознаат дали на жената и одговара таква стимулација.

Покрај тоа докторката одговори на прашањето која е таа поза најдобра за женски оргазам.

Иако оргазмот може да се постигне на повеќе начини, таа ја препорачува позата во која е жената над мажот. Така таа сама ја контролира брзината и длабочината на пенетрација, па таа поза и овозможува да го крие својот клиторис од телото на мажот.

„На повеќето жени им е потребна директна стимулација на клиторисот за да доживеат оргазам, па затоа оваа поза е идеална“, тврди Бакли.

Advertisements
To Top