Од бесниот и луксузен McLaren 570S останаа само тркалата

Суперавтомобилот McLaren 570Ѕ, кој чини 165.000 евра, беше претворен во куп изгореници и искривен метал после судир во една куќа. До несреќата дојде во англиското гратче Вилтшир.

Спасувачите и пожарникарите стигнале доста брзо на местото на несреќата, но по доаѓањето увиделе дека возачот и совозачот се безбедни и го напуштиле возилото. Поради навременото напуштање на возилото, не само што го избегнале пожарот кој избил во него, туку и падот на дел од ѕидот од куќата кој се срушил врз возилото.

Демиен Бенс од противпожарната служба изјави за ВВС дека е вистинско чудо како возачот и совозачот ја преживеале несреќата и тоа без повреди.