Обувка од 43.750 евра – дознајте кому му припаѓала


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Белиот свилен чевел на кралицата Марија Антоанета е продаден во недела на аукција за 43.750 евра, соопшти аукциската куќа Осенат. Чевелот е долг 22,5 цм, што одговара на денешниот број 36.

Чевелот кој бил предаден на пријателка на главната собарка на кралицата, го чувале од крајот на 18 век потомците на таа жена која починала во 1816 години.

Од аукциската куќа очекувале дека чевелот ќе се продаде за 8.000 до 10.000 евра.