Новиот iPhone 8 стигнува оваа есен?


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Поминаа десет години од излегувањето на првиот iPhone, а многумина е убедени дека за јубилејната деценија Apple своите потрошувачи ќе ги почести со новиот iPhone 8.

Иако многумина со нетрпение го очекуваат, сепак, изгледа дека тој нема да биде баш евтино изненадување, бидјеќи најверојатно ќе биде најскапиот модел на iPhone досега.

Симона Јанковски, аналитичарка од Goldman Sachs, проценува дека цената на iPhone 8 со 256 GB простор би можела да изнесува околу 1.100 долари, додека моменталната цена на iPhone 7 со 256 GB меморија чини околу 970 долари – правиме муабет за цените во САД.

Иако нема официјална потврда, Express.co.uk нагаѓа дека новиот iPhone би можел да има AMOLED edge-to-edge екран, камера со поддршка за проширена стварност, побрз процесор, а наводно и безжично полнење, препознавање на ликови и повисоко ниво на безбедност.