Норвешкото рибарско село Хенингсвер го има најимпресивниот стадион на светот


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Хенингсвер е мало норвешко рибарско село во Норланд, кое го има еден од најнеобичните и најимпресивни фудбалски стадиони на светот.

Стадионот Хенингсвер се наоѓа на несекојдневно место, на средината од едно мало островче на кое живеат околу 500 луѓе. Иако се нарекува стадион, тоа всушност е терен без трибини.

Околу теренот има одреден број на импровизирани места за седење. Фудбалскиот терен е опкружен со остри карпи, покрај него на овој мал простор има и “„лента“од асфалт за малкуте редовни гости.