Неверојатно: Еве што се случува кога ќе ставите штипка за алишта на ушите


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Рефлексологијата во секојдневниот живот може да ни биде и тоа како корисна. Пример, дали сте знаеле дека ушните школки се полни со нервни завршетоци и на повеќе места се спојуваат со централниот нервен систем? Увото има дури шест важни точки, а секоја од нив влијае на одреден дел од телото, пренесува Shareably.

Со притисок на одредени точки можеме да решиме одредени мачнини и тегоби. Доволно е да се притиска една минута и ќе почувствувате извесно олеснување, а тоа кратко време дури и не мора да се држите за уши, едноставно ставете штипка за алишта и ќе го постигнете истиот ефект.

Еве кои се точките и за што служат.

1.Највисоката точка на увото е поврзана со грбот и рамената. Ако имате мака со напнатост во тој дел од телото, едноставно притиснете на оваа точка и напнатоста ќе попушти.

2.Втората точка е поврзана со внатрешните органи, па ако имате некое неудобно чувство во внатрешноста на телото, притисокот на оваа точка би требало да ви биде од помош.

3.Притисокот на оваа точка ја намалува болката и вкочанетоста во зглобовите.

4.Ако не можете да спиете поради затнат нос, лекот е притискање на четвртата точка, која се поврзува со грлото и синусите.

5.Ако штипката ја ставите на ова место, ќе ја намалите болката во стомакот и ќе го подобрите варењето. Ова може да делува и превентивно.

6.Оваа точка е поврзана со главата и срцето, така што главоболката можете да ја решите со ставање на штипка на ова место, а тоа ќе придонесе и за подобра работа на срцето.