Немаше силување во „Последното танго во Париз“, Шнајдер знаеше што ќе се случи

Режисерот на култниот филм „Последното танго во Париз“, Бернардо Бертолучи, реагираше откако после емитувањето на неговото необјавено интервју од пред три години се крена огромна прашина за ласцивната сексуална сцена од познатиот филм.

Во интервјуто тој изјави дека славната актерка Марија Шнајдер не знаела што ќе направи Марлон Брандо за време на снимањето на познатата секс сцена со путерот.

„За последен пат би сакал да го објаснам смешното недоразбирање околу Последното танго во Париз за кој медиумите ширум светот продолжуваат да пишуваат и да креваат прашина“, го започнува тој своето обраќање.

6-12-last-tango-sex-scene

Потоа тој почнува да се брани дека го поттикнал Брандо на силување на тогаш 19-годишната актерка Марија Шнајдер.

„Некои мислеа и уште мислат дека на Марија не ѝ кажавме за насилството. Погрешно! Знаеше сè бидејќи го имаше прочитано сценариото во кое беше опишана целата сцена. Единствена новост беше идејата за путерот“, вели култниот режисер.

Бертолучи потенцираше дека сцената со сексот била одглумена и додаде дека му е жал што некои, поради наивноста, не знаат дека сексот во филмовите е речиси секогаш одглумен.