Навивачко пријателство: Украинските навивачи скандираа „Македонија, Македонија“ (снимка)

Македонските навивачи беа вистинска атракција во Букурешт на првите два меча од Европскот првенство.

На македонските фанови им се оствари сонот да ја гледаат репрезентацијата на големо натпреварување и направија вистинска инвазија во Букурешт за да им дадат поддршка на фудбалерите.

Убавината на Европското првенство е и дружењето на фановите и пријателството, а доказ за тоа е како Украинците скандираа „Македонија, Македонија“.