Населението на Земјата зголемено во споредба со лани: Еве колку луѓе на планетата ја дочекаа 2022 година


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


На 1 јануари 2022 година, бројот на луже кои живеат на планетата Земја изнесуваше 7,9 милијарди, покажуваат податоците на Американското Биро за попис на населението.

Во споредба со 1 јануари лани, населението на планетата е зголемено за 74 милиони луѓе или 0,9 отсто.

Во текот на оваа година се очекува да има 4,3 раѓања секоја секунда, а во исто време и по два смртни случаја.