НАСА ги сними звуците на Сонцето – еве што се слуша ТАМУ

НАСА од својата соларна динамична опсерваторија ги слушаше звуците на Сонцето. Звукот кој го снимија е премногу длабок за човечкото уво да го чуе. Но, ако снимка од 40 дена ја забрзате во неколку секунди, еве што ќе чуете.