Модернистички дизајн и практичност – уникатен електричен бокал


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Trapéze Kettle е дело на дизајнерот Фрејзер Леида, што претставува наједноставната интерпретација на модерен електричен бокал.

24-11-trapeze-kettle-by-fraser-leid1

Отворениот трапезоиден облик е најуникатната карактеристика на овој бокал. Отворениот врв укажува на тоа каде бокалот треба да биде наполнет и најважното, визулено ја прикажува отстојаната вода која треба да биде отстранета.

24-11-trapeze-kettle-by-fraser-leid3

Телото на овој апарат се состои од едно парче обложено со алуминиум и зајакнато дно. Внатрешноста е обложена со некородирачки челик, додека рачката направена од шуплив и матиран полипропилен ја следи линијата на телото на бокалот.

24-11-trapeze-kettle-by-fraser-leid2

Базата, која во себе поседува електромагнетна содржина вклучува калапи со вметнат акрилонитрил бутадиен-стирен (АБС термопластика).