Мерцедес со изминати 1,2 милиони километри оди на продажба – еве за каква машина станува збор

Станува збор за моделот W123, претходникот на E-Class и еден од најдобрите Mercedes во историјата. Тоа е модел кој го направи Мерцедес славен и се покажа како неверојатно издржливо возило. Него го сакаа таксистите, занаетчиите, но и бизнисмените и тие најчесто се разликуваа по својот избор преку изборот на мотор.

Овие примероци честопати правеле огромна километража, а голем број од нив поминале повеќе од милион километри. Сепак, никој од нив веројатно не оставил 1.258.000 км зад себе во оваа состојба. И не само тоа, тој работи со забележително поредок караван ,познат како Т-модел.

Ако се прашувате што има под хаубата, има 300 TD мотор. Така е, примерокот поминал просечно 80 километри на ден во последните 42 години, а сегашниот сопственик го имал последните 15 години. Иако е стара над четири децении, опремата е комплетна и вклучува климатизација.

Доколку сте заинтересирани за овој автомобил, знајте дека го нуди Дизелгер од Аризона преку Bring-a-Trailer. Сегашната цена е 6.000 долари.