Мексиканската убавица Ванеса Понсе е новата Мис на светот


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓26-годишната Мис Мексико, Ванеса Понсе де Леон, е новокрунисаната Мис на светот за 2018 година.

Новата Мис на светот круната доби од минатогодишната победничка, Индијката Мануши Чилар. За прва придружничка е избрана претставничката на Тајланд, а за втора убавицата од Уганда.

На изборот за Мис на светот, одржан во градот Санја во Кина, учествуваа 118 кандидатки.