Медицинска сестра снимена како вакцината против Ковид-19 наместо во раката од пациентот ја испушта во марамче (снимка)

Полицијата во Италија ја уапси медицинската сестра од Палермо за која со официјална истрага беше утврдено ги лажирала сертификатите на лицата кои одбивале да бидат вистински вакцинирани и не им ја вбризгувала вакцината во рака.

Прегледот на тајно поставените камери од пунктот за имунизација, покажува дека сестрата течноста од шприцот ја испушта во марамче.

Досега во Италија уапсени се поголем број на лекари и медицински сестри, кои за сума од 400 евра извршувале лажно вакцинирање.