Актуелно

Мавровчани сами ја исчистија потопената црква „Свети Никола“ во Мавровското езеро

Мавровчани не можеле повеќе да ја чекаат државата да интервенира и сами ја исчистиле црквата „Свети Никола“ во Мавровското Езеро, која долги години беше потопена. Иако долго време беше запуштена, црквата сега го враќа сјајот бидејќи езерото се повлекува.

„Се фатија група мавровчани и го направија ова сами, исчистија тони шут, стабилизираа камбанеријата, средија. Можело и без да чекаш државата да напраиш нешто за МК. Алал да им е“, стои во твитот кој се споделува на социјалните мрежи.

To Top