Љубчо Георгиевски, Бошковски, Ден Дончев и Стојанче Ангелов носители на пратенички листи


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Коалицијата меѓу ВМРО НП, Обединети за Македонија и Достоинство ги дефинираше носителите на изборните листи, пренесува Фокус.

Неофицијално, во првата изборна единица носител ќе биде Ден Дончев, кој ќе биде и шеф на Изборниот штаб.

Во втората изборна единица е Љупчо Балковски, а носител на листата на третата изборна единица ќе биде Стојанче Ангелов.  Во четворката ќе биде Љупчо Георгиевски, а шестката ќе ја носи претставник на Достоинство.

Инаку, овој распоред во најголем дел се поклопува со претходните информации на десниот блок пред да се расцепи на два дела, односно на ВМРО НП, Обединети за Македонија и Достоинство од една страна и Коалицијата за промени и правда од друга страна.