Четврток носи облачно време


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Утрото овој четврток ќе биде само за нијанса потопло во однос на утрото од среда. Но, минималната вредност на темпераурата воглавноо останува на вредности во дијапазонот помеѓу -2°С и 2°С.

Постепено ќе се наоблачува, но од оваа облачност дожд не се очекува. Исклучок ќе има приквечер, кога во северозападниот крај е можно повремено да врне слаб дожд.
Ноќта кон петок ќе биде поверојатна за врнежи, пред се во северната пловина од земјата.

Температурата која ја очекуваме низ поголем дел од котлините ќе има вредност помеѓу 14°С и 18°С, на југот на повардарие околу 19°С, а на повисоките места околу 11°С.

Скопскиот регион очекува сончево време, со мала облачност претпладне, додека попладне постепено ќе се наоблачува.

Температурата наутро ќе се спушти до -1°С, а преку ден нема да ја надмине вредноста од 17°С.