Авто мото

Лимитиран Lamborghini од над 3 милиони евра – веќе е распродаден

Lamborghini го промовираше изданието на својот најсилен и најексклузивен модел на патиштата. Sian Roadster ќе се произведува во само 19 примероци, а секој започнува со цена не помала од 3,2 милиони евра и сите се веќе распродадени. Допонително, Lamborghini пушти и 63 примероци од моделот Coupe, исто така, сите распродадени. 19-те примероци од Roadster и 63 Coupe симболично ја означуваат 1963 година, кога Феручио Ламборгини ја основаше денес престижната автомобилска производствена компанија.

Lamborghini Sian Roadster

Lamborghini Sian Roadster

Интересно е што ексклузивниот Lamborghini го напојува атмосферски скапоцен камен, 6,5 V12 мотор , кој во комбинација со системот 48V испорачува 819 КС.

Најголемата иновација е т.н. супер-кондензатор кој е трипати посилен од Li-Ion батеријата со иста големина, но исто така и три пати полесен. Затоа, целиот електричен дел во овој автомобил заедно со споменатиот електричен мотор и супер-кондензаторот тежи вкупно само 34 кг.

Достигнува 100 км на час за 2,9 секунди со максимални 350 км на час.

Lamborghini Sian Coupe

Lamborghini Sian Coupe

Активните елементи на аеродинамиката вклучуваат крилја. Некои од нив се активни – тие се изработени од материјал осетлив на температура и реагираат на топлината генерирана од издувните гасови. Тие, кога ќе се достигне одредена температура, ротираат и го насочуваат воздухот кон моторот за да се олади подобро.

Lamborghini Sian Coupe

Lamborghini Sian Coupe

Lamborghini ќе ја исполни желбата на секој клиент преку програмата Ad Personam пред изработката на готовиот производ. Голем е изборот на бои и материјали, а можно е да се вметнат и иницијалите на сопственикот на одделни делови на возилото со 3D печатење.

Lamborghini Sian Coupe

Lamborghini Sian Coupe

To Top