Вебкафе

Лабаво во Европскиот парламент (снимка)

Службеничка на Европската комисија вчера си плетеше во Европскиот парламент додека го следеше годишниот извештај на нејзината шефица.

Маргрет Вестагер, која е задолжена за фер конкуренција во Европската унија, седеше тивко плетејќи во Европскиот парламент во Стразбур, додека претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен, еден час ја објаснуваше својата политика.

Камерите го снимија нејзиното дело, но не било јасно што точно плете.

Во минатото, таа објавувала фотографии од зелени и жолти слонови на интернет.

Дане Вестагер напишала на Твитер во 2018 година: „Плетењето ја одржува концентрацијата“.

To Top