Колку среќа имаа патниците во џипот! (снимка)

Миг на невнимание е доволен за сообраќајна несреќа, особено ако возите огромно возило преку површински рудник и не се надевате на други учесници во „сообраќајот“.

Во овој случај, оштетен е теренецот Suzuki со тројца членови на службата за одржување. Надзорната камера на Suzuki џипот го снимила ужасниот момент кога огромните тркала на џинот, поминува за неколку сантиметри. Поточно, тој не го промаши возилото, туку прегазувајќи го предниот дел избегна поголема несреќа.

Возачот на камионот не го видел теренецот и запрел кога било доцна.

Среќа во несреќа е дека никој не загина во овој опасен инцидент што се случил во Казахстан.