Кога Бразил „не беше Бразил“ и седумте „парчиња“ од безмилосните Германци

Фудбалскиот „ќотек“ кој Бразилците го добија од безмилосниот „дрим тим“ на Германија во полуфиналето од Светското првенство во 2014 година најфудбалската нација на светот ќе го памети довека. Понижувањето на домашен терен беше најголемата фудбалска катастрофа која Бразилците ја имаат доживеано во историјата на фудбалот.