Кејптаун домаќин на Bodyspectra – фестивал за уметноста на сликање врз тело


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Иако е ноември и нам ни студи,  на настанот со име Bodyspectra, кој се одржува во Јужна Африка, моделите не чувствуваат студ и срам. „Облечени“ само во некои декоративни накити и боја, учесниците на овој фестивал ја промовираат „бодипејнтинг“ уметноста која ја создаваат локалните уметници.