Каракачанов пак треси глупости – со Охрид „си ја брани бугарштината“


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Изборниот спот на ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов, а во кој има кадри од Охрид и се вели дека тие ја бранат „бугарштината“ ги вжешти политичките страсти меѓу Македонија и Бугарија.

Министерството за надворешни работи со соопштение реагираше до Софија по повод појавени несоодветни изборни спотови во Република Бугарија во кои се покажуваат територијални претензии кон Македонија.