Каков „пациент“: Овој глупав потег за малку ќе го платеше со живот (видео)

Ако сакате да проверите дали батеријата во вашиот iPhone е „вистинска“, гризнете ја. Ако е вистинска, ќе експлодира. Еј не, мала „несолена“ шега. Немојте ни случајно да сте го пробале ова!

Тоа го направи еден муштерија во кинеска продавница за производи „од втора рака“, каде што сакаше да купи батерија за својот iPhone. Но, типот немаше многу доверба во продавачите и нејзината исправност, па одлучи да го провери тоа на свој начин.

„Генијалецот“ ја гризна батеријата за да провери дали е вистинска, која автоматски му експлодираше во устата и предизвика пожар. Сето тоа беше фатено на безбедносната камера.