Како цар на 86 години: Секое утро на работа во различна модна комбинација

Фотографот Зое Спотон започна да го фотографира денес 86-годишниот шнајдер со турско-германско потекло Али уште во 2012 година, на улиците од Берлин, кога тој секое утро на работа одеше дотеран во различна модна комбинација.

23-11-ali-stil1

Оваа фотосесија траеше три години, до 2015, а фотографиите Зое ги споделуваше на неговиот блог What Ali Wore. Еве дел од неговиот префинет стил по кој е препознатлив берлинскиот асфалт.

23-11-ali-stil2 23-11-ali-stil3 23-11-ali-stil4 23-11-ali-stil5 23-11-ali-stil6 23-11-ali-stil7 23-11-ali-stil8 23-11-ali-stil9 23-11-ali-stil10 23-11-ali-stil11 23-11-ali-stil13 23-11-ali-stil14 23-11-ali-stil15