Мајтап

Како казнуваат жените по светот за неверство

Жените од разни земји од светот кажуваат како ги казнуваат мажите кога ќе ги фатат на дело:
Американката:
При првото неверство го казнувам 1000 долари, при второ неверство 5000 ролари, а при трето развод! Што ќе ми е маж без пари!
Французинката:
При првото неверство и јас си наоѓам љубовник! Ако го фатам пак си наоѓам двајца! При третиот негово неверство развод! Нема заради еден маж да станувам проститутка!
Русинката:
Ако го фатам како ме изневерува го пријавувам лично во Локалниот комитет на партијата! Ако го фатам пак го пријавувам во Окружниот комитет! При третото неверство развод! Што ќе ми е маж и без партија и без работа!
Македонката:
Како што ве слушам многу ги галите тие мажи! Мојот ако го фатам прв пат, го фаќам за онаа работа, го ставам на трупот и со секирата мавам! На половина!
Другите ја гледаат со ужас.
А, ако го фатиш и втор пат? прашуваат.
На трупот! Од останатото половина! Фрас!
Повторно другите зачудено ја гледаат.
А, при третото неверство? прашуваат повторно.
Трето неверство нема! Која ќе легне со маж со алат од 10 см?

Advertisements
To Top