Славни

Ја викаат „црната Барбика“: Нејзината убавина и продорните очи го излудуваат светот

Модната индустрија отсекогаш имала наметнато одредени критериуми за девојките и момците кои сакаат да се занимаваат со таа работа. Тенка половина, рамен стомак, овално лице и бела кожа донеодамна (со чест на исклучоците), беа стандарди. Но, во последно време тие критериуми на големо почнаа да се менуваат.

Оливија Кемпбел, Ешли Греам, Филомена Квао се охрабрија и во светот на модата го покажа сиот раскош на своите бујни облини. „Плус сајз“ моделите стана нов тренд и така наметнаа други стандарди.

Еднакво поразлична е и Лолита, африканско-американскиот модел кој себеси се нарекува црната Хана Монтана. На Инстаграм ја следат речиси 350.000 луѓе, а поради својата исклучителна убавина и продорните очи, ја нарекуваат „црната Барбика“.

To Top