Спорт

Изборен шампионат во Борење во Прилеп

На 12 февруари, со почеток во 11 часот, во салата на основното општинско училиште „Добре Јованоски“ во Прилеп, ќе се одржи изборен шампионат во борење, слободен стил, и женско борење (за прв пат официјално).

Шампионатот е во организација на новото раководство на Боречката Федерација на Македонија, а технички организатор е боречкиот клуб „7-ми Мај-Леов“ од Прилеп.

Advertisements
To Top