Италија е чизма, Србија е диносаурус, Хрватска е маче – на што личи Македонија?


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Креативниот „јутубер“ Закабер на својот канал објави видео во кое ни кажува на што го потсетуваат границите на сите земји во Европа.

Според него Босна и Херцеговина изгледа како вселенско летало, Бугарија на разиграно маче, Хрватска на змеј, Италија, секако личи на чизма, а Србија на диносаурус.

За Македонија тој вели дека го потсетува на мозок или можеби на карфиол. На крај, сепак, се одлучи дека Македонија личи на еден огромен карфиол.