Интимни моменти на словенечки волци


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


Во словенечката шума Кочевско камерите снимија ретка глетка, глутница волци и нивната меѓусебна интеракција.

„Ова видео покажува некои интимни моменти на глутницата волци како меѓусебно чистење и дружење. Иако понекогаш ни звучат агресивно на видеото, тоа е само начинот на кој тие комуницираат“, се вели во описот на видеото.

Глутницата волци е снимена од фото-стапица поставена за потребите на проектот „LIFE Lynx“, кој го следи рисот во Хрватска, Словенија и Италија.

Инаку, во рамките на истиот проект во мај годинава, во паркот на природата Велебит беше пуштен рисот Емил.