И тој се ожени

Британскиот премиер Борис Џонсон вчера се оженил со својата свршеница Кери Симондс на тајна церемонија во катедралата Вестминстер. Премиерот и неговата невеста планираа венчавка веќе шест месеци, според „Сан“.

Само неколку црковни службеници учествувале во подготовките, а во последен момент биле поканети 30 гости.

Борис (56) и Кери (33) решиле да „застанат на лудиот камен“ во главната лондонска катедрала, оддалечена само 2,4 километри од Даунинг стрит.

Непосредно по 13.30 часот, вработените одеднаш им соопштиле на посетителите на црквата во византиски стил дека зградата се затвора.

Половина час подоцна, лимузината што ја превезувала невестата пристигнала на плоштадот пред главната западна врата, на само 300 метри од сообраќајната станица Викторија.

Невестата се определила за долг, бел фустан, но не носела превез, пишува весникот.