И мајката првин го откажа: Тажната судбина на ова бебе-вонземјанин ќе ве трогне

Калида Бегум од Катихар, Индија родила бебе без горен дел на мозокот и черепот. Мајката била шокирана  кога го видела бебето,  со тажна помисла дека родила дете вонземјанин и побарала од акушерките да го тргнат за да не го гледа.  Неколку часа по породувањето, таа сепак го прифатила и се одлучила да го зачува.

Докторите дијагностицирале дека момчето има ретка генетска состојба Аркелин Ихтоза (Harlequin Ichthyoids), но симптомите се слични како кај Аненцефалија.

Според  Центарот за контрола и превенција на болести, 3 од 10.000 бремености во Индија се погодени од Аненцефалија.

Локалните жители во Катихар веруваат дека бебето е инкарнација на хинду богот Хануман, па откако мајката и момчето пристигнале дома, почнале да се собираат и да се молат во нивниот дом.