Груевски: Денес победи ВМРО ДПМНЕ!


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Лидерот на ВМРО ДПМНЕ на полноќната пресконференција по изборите објави дека владејачката партија победи на изборите. Тој им се заблагодари на сите оние кои гласале за ВМРО ДПМНЕ, како и за коалиционите партнери, а со овие резултати, најави идна влада и напорна работа по изборите.

Никола Груевски објави дека ВМРО ДПМНЕ победи на изборите, а со тоа рече дека „кризата мора да заврши“ и дека „ВМРО секогаш ќе биде со граѓаните на Македонија.“

Според лидерот на ВМРО ДПМНЕ, оваа победа има особена тежина, бидејќи ВМРО на овие избори имала мошне тежок противник.