Актуелно

Грда и тажна слика на загаденост кај охридското пристаниште: Од Охрид СОС алармираат за состојбата

Фотографиите ги споделија на Фејсбук од Охрид СОС, со саркастично остра критика кон официјалните лица, власти и задолжени за овој проблем институции на кои Охрид, како град заштитен од УНЕСКО, им се лизга од раце поради негрижата за вистинското природно и автентично културно богатство кое е приоритетна вредност и одлика на Охрид и езерото.

Намалениот водостој на езерото и загаденото крајбрежје кај пристаништето со нафта и други хемикалии само го симнуваат охридскиот природен и  културен бисер сè пониско на скалилата од заштитено светско културно и природно наследство.

To Top