Горан Бреговиќ во „Вин-Вин“ – интервју кое мора да го изгледате

Обично не споделуваме целосни верзии од вакви интервјуа, но ова со Брега кај Оливера е парадигматично по многу нешта.

Најдобро е да го изгледате цело интервју и да пробате да сфатите што се случуваше во тие час и десетина минути во студиото. Од почетокот, кога Оливера „му влезе“ на Бреговиќ со конкретно и актуелно политичко прашање од нашата политичка реалност, па сè до крај со епското „одбрусување“ на обидот од Брега да ја раскаже приказната за тоа како неговата музика го спасила големиот јужноамеркански писател и интелектуалец Ернесто Сабато од депресија. Сето помеѓу е…своевидна „историја“.