Газеше „до даска“ со Голф 3-ка со изминати над 1 милион километри

Иако денес е скоро табу тема, моторот SDI на Volkswagenнекогаш беше прв избор на обожавателите. Иако со моќност од 64 КС и само 125 Nm не можеше да обезбеди извесни перформанси, овој мотор сè уште е познат како еден од најсигурните избори на стариот Volkswagen.

26-годишниот Голф од третата генерација е добар примерок. Конкретниот автомобил на видеото подолу има над 1,1 милиони километри зад себе, и сè уште не се откажува. Напротив, сопственикот е подготвен да го одведе Голфот до автопат и да го исцеди на туражата до крај.

Како што се очекуваше, откако го нагази, не се случи ништо посебно. Не е познато дали оставил облак чад зад себе, но сигурно ја достигнал максималната брзина.