Еве што им следува на оние кои имаат вонбрачен секс во индонезиската провинција Ацех


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Британските медиуми објавија фотографии од индонезиската провинција Ацех на кои е прикажано казнување на маж и жена со јавно камшикување поради вонбрачни сексуални односи.

Daily Mail наведува дека станува збор за шеријатска казна, откако било утврдено дека тие двајца имале вонбрачен однос кој е забранет таму. И двајцата добиле по 26 удари со камшик по грбот, а според тврдењата на сведоците, казната ја поднесле со солзи.

Индонезија е најмногубројна муслиманска земја, а шеријатските правила се применуваат во сите поголеми локални провинции.