Еден биткоин поскап од кило злато – цената на криптовалутата надмина 58.000 долари


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Биткоин достигна нова рекордна цена на својата вредност. Цената на таканареченото „дигитално злато“ порасна за 2,46% и го надмина прагот од 58 000 американски долари.

Главната причина за континуираната апрецијација на криптовалутата се сигналите дека таа добива признание кај големите инвеститори и компании.

Се повеќе инвеститори одлучуваат да го користат. Една од нив е светски познатата компанија Тесла, која на почетокот на овој месец инвестираше 1,5 милијарди долари во „дигитално злато“.

Биткоинот се очекува во иднина да стане заедничка валута, со која луѓето можат да вршат плаќања во нивниот секојдневен живот.